Om mig


Jeg er en 16-årig pige fra Danmark. Lige nu bor jeg i Québec i Canada, hvor jeg er som udvekslingsstudent.
Jeg bor i en hyggelig forstad til Montréal, hvor jeg går i 5e Secondaire på Externat Sacré Coeur, som er en katolsk privatskole.
Jeg valgte at tage afsted, fordi jeg altid gerne ville ud at rejse. At komme afsted i et helt år, lære et nyt sprog, en ny kultur, virkede bare som det perfekte for mig! Jeg er rigtig glad for, at jeg gjorde det! Det har været rigtig godt for mig at komme til et nyt miljø med nye mennesker, der ikke kender dig. Det tror jeg på, at man udvikler sig rigtig meget af.
Jeg valgte Canada, fordi jeg gerne ville lære fransk. Men at tage til Frankrig virkede lidt for tæt på, og jeg havde ikke rigtig lyst til at skulle i gennem det franske skolesystem.
Jeg er rigtig glad for min skole her. Som fag har jeg fransk, engelsk, matematik, idræt, samfundsfag (eller noget der ligner), p.i., art og media, journalistik og drama. Selvom alting er meget mere strikst her end i en dansk skole er jeg rigtig glad for det.

Hvis du selv overvejer at tage afsted: GØR DET!! Du kommer ikke til at fortryde det. Men det er også vigtig at gøre op med dig selv, hvorfor du vil afsted. Mange vælger at tage til USA, men High School der er altså ikke som i filmene. Jeg tror det er vigtigt, at slippe alle sine forventninger og bare tage i mod det som det er. Men det er ikke Danmark, og det er utroligt vigtig, at man er klar over, at danske unge er utrolig selvstændige og har meget frihed i forhold til rigtig mange andre steder i verden. I USA skal du f.eks. være 21 år for at kunne drikke alkohol, og organisationerne sender hvert år elever hjem, fordi de har drukket.
Jeg valgte den fransktalende del af Canada, fordi jeg selv føler, at jeg er rigtig god til engelsk, og jeg kommer til at have engelsk igen i 3 år på gymnasiet. Rigtig mange tænker USA, når de tænker udveksling. Men der er så mange andre lande i verden man kan tage til, og engelsk skal man nok få lært alligevel!

Til sidst vil jeg sige, at jeg valgte AFS som min organisation. Det gjorde jeg fordi de virkede mest troværdige, syntes jeg. Derudover har de altid klaret sig godt i Cirirus undersøgelserne, som undersøger, hvor tilfredse tidligere elever har været med deres organisationer. Jeg har, indtil nu, været rigtig glad for AFS. AFS Danmark fungerer super godt, og de er der virkelig til at støtte én og svare på spørgsmål hele vejen igennem. Man skal dog være klar over, at AFS ikke nødvendigvis fungerer ligeså godt i værtslandet, og at kulturen er anderledes, og deres begreb af 'orden' og 'tid' måske kan være anderledes - specielt i Sydamerika.