lørdag den 30. oktober 2010

Rigtig mange ting...

Puha! Det er sørme længe siden jeg har fået skrevet et indlæg her! Det må I alle meget undskylde!

Så altså jeg har nu været her i Québec i to måneder og en uges tid. Det vil sige, at jeg efterhånden er kommet over den periode hvor alting er nyt og spændende. I stedet er jeg kommet ind i Kulturchokfasen, som er hvor man begynder at få hjemve, opdage knapt så fede ting ved den nye kultur, opdager hvor vigtig det er at kunne sproget i sit værtsland (og du finder ud af hvor lidt du egentlig kan), ja og generelt bare er lidt kulturforvirret, fordi der er så mange ting man man gjorde, men aldrig tænkte over derhjemme, som lige pludseligt ikke længere er normalt at gøre. Det kan virkelig være anstrengende, og er da også konstant træt og sådan. Heldigvis hjælper det, at jeg har en masse fantastiske venner i skolen, og at min værtfamilie er gode til at bære over med mig når jeg får 3. dag i træk sover 2 timer når jeg kommer hjem fra skole. Fik også i den her uge lov til at 'pjække' en dag til at få gjort de ting, som jeg ikke kunne overskue at få gjort.


Sproget går langsomt fremad. Jeg begynder at forstå, hvad folk siger hvis de taler langsomt og tydeligt (hvilket er svært med deres Québec accent, hvor de tit springer stavelser over og tilføjer et loh-loh i slutningen af mange ord og sætninger). Men jeg har en aftale med min familie, at fra 1. november taler vi KUN fransk! (medmindre jeg er ved at få et hjerteanfald eller noget :p). Jeg taler stadigvæk mest engelsk med mine venner i skolen, fordi de simlethen taler for hurtigt fransk. Jeg sidder nogle gange og virkelig koncentrerer mig om, hvad de siger, men det hjælper ikke rigtigt. Men det er vigtig at få lært sproget og det skal også nok komme. Synes bare det går lidt for langsomt!


Så altså i Thanksgiving weekenden var vi i Québec City. Det er er rigtig hyggelig og gammel (efter Nordamerikanske forhold) by. Sådan rigtig fransk synes jeg. Folk der taler heller ikke så meget engelsk som i Montréal. Det er kun turiststederen man møder folk, der taler engelsk. Québec var en hyggelig by, men jeg er dog glad nok for, at jeg bor i Montréal i stedet ;)
Udsigten over den gamle bydel fra vores hotelværelse :)


Sidste fredag var jeg til et AFS arrangement, hvor vi snakkede om vores oplevelser, spiste pizza (amerikansk pizza selvfølgelig, hvor man kun kan spise 2 stykker, hvis man er pænt sulten!) og pyntede halloween græskar! Det var super hyggeligt at møde de andre og høre hvordan det går dem. Her ser halloween græskar lidt anderledes ud! Man pynter dem helt vildt med maling og andre mærkelige ting. Generelt gør man rigtig meget ud af halloween her. Når jeg kører i bussen om morgenen gennem alle villavejene kan man se, hvordan der er halloween dekorationer i næste alle forhaverne. Det er ret vildt.
Mig og mit græskar, Hector!


I går havde vi halloween på min skole. Det var ret sjovt at se alle (også lærerne) klædt ud. Hele dagen var ret afslappet selvom vi egentlig havde normale timer til kl 14. Vi havde rent faktisk fundet 101 personer fra 5e, der ville være med til at være dalmatinere. Det var ret vildt, og lærerne blev vist rimelig imponerede. Men der var nogen der havde gjort ret meget ud af det der med dyre-temaet - der var elge, bjørne, teletubbies, og så selvfølgelig bier, mariehøns, katte og kaniner. Kl 14 mødtes 2e cycle (3e, 4e og 5e secondaire) i Salle Lévis-Fortier som er den store sal med scene osv (som man bruger til alt fra musical til foredrag til valgkampshows), hvor de bedste udklædninger blev kåret. Bagefter var der Haunted House backstage og ellers bare en masse musik og hygge med sine venner. Alt i alt var det en rigtig sjov og afslappet dag.
De 101 Dalmatinere!!
Mig og nogle af mine venner :)


Men for lige at blive ved skolen. Jeg er stadig super glad for skolen, og har det rigtig godt der. I går sluttede 1re Étape, så de sidste par dage havde vi ikke rigtig nogen lektier for, fordi de fleste karakterer var givet. Men jeg fik mig da alligvel lidt af en overraskelse, da jeg vi i går fik vores seneste matematikprøve tilbage - jeg havde fået 100%!!!!!!! Emnet var noget trigonometri-noget som vi aldrig havde haft i Danmark. Jeg har efterhånden fundet ud af, at man her ikke skal forstå emnet. Man skal bare kunne huske formlerne, så kan man sagtens få en god karakter i prøverne. Det er noget man helt klart skal vænne sig til, fordi i Danmark gik lærerne meget mere op i, at vi skulle forstå og forholde os til emnet. Her kan du bare sætte dig ned dagen inden prøven, læse notater, huske det. Så kan du klare dig til prøven. Men det går bedre i matematik nu, selvom jeg stadig ikke rigtig forstår tingene og hvad læreren siger. Men matematik er (udover engelsk) nok det fag jeg kan følge bedst med i. For 2 prøver siden lå mit matematikgennemsnit på 62 % (60 % er bestået), men ved afslutningen af etapen ligger det på 75 %!!! Det er jeg rigtig, rigtig stolt af :)
I engelsk laver vi lige nu noget der hedder 'The Egg Project'. Det går ud på, at vi skal 'adoptere' et æg i 7 dage. Vi skal altid være sammen med ægget og vi må ALDRIG efterlade det uden opsyn. Det vil altså sige, at vi skal have det med til alle timer, ud at shoppe, til fest, alt hvad vi laver. Heldigvis har vi en partner, som vi deler ægget med. Jeg er sammen med min veninde Naomi. Sammen har vi ægget Gilbert! Han har i øvrigt OCD (tvangstanker), fordi for at få projektet til at passe en med en bog vi lige har læst (The Perks of Being a Wallflower, som i øvrigt er en fantastisk bog), er vores æg alle teenagere med en psykisk lidelse. Det er ret mærkeligt. Men altså vores engelsklærer er også ret speciel i forhold til de andre lærere her, og nok den der minder mest om en friskolelærer, hvis man kan sige det sådan ;)
Vores æg, Gilbert!


Indian Summer blev det desværre ikke til dette efterår - selvom vi havde 18 grader i onsdags!!! Vi havde i sidste uge et par dage med nattefrost, og de har lovet slud i nat :( Og nu starter november, og så går det kun én retning. Vejret her er ellers noget mystisk noget. Den ene dag er der 17 grader om morgenen, den næste 7 grader. Temperaturerne skifter virkelig hurtigt. Men glæder mig faktisk lidt til at der kommer sne. Har fået købt et par super varme støvler (Walmart 35 dollars!), så jeg mangler kun en frakke så er jeg klar! ;)

Håber I alle sammen har det godt!
Og skriv lige en kommentar, hvis I læser mit indlæg, ikke? ;)

4 kommentarer:

 1. Fedt du stadig er ved godt mod:)Var det en stor fest i fik holdt med musik og det hele, hvornår slutter sådan noget?
  Vi er gået over til vintertid, det må vel betyde i henter en time på os eller Hvad?

  SvarSlet
 2. Dejligt at høre, at du er kommet i fasen, hvor du har hjemve... ;o) For sådan har jeg det også - og så trænger jeg til kvindelige kønshormoner i huset!!!
  Det lyder rigtig hyggeligt med halloween ... i DK er vist nærmest en amerikansk tradition, som butikkerne er vilde med at få og overbevist om er skøn...
  Årstiderne skifter også her - har fået købt en vinterfrakke ;o)
  Dejligt at høre om dine oplevelser - men hvad synes du er forskellene på DK og CA??? Palavi har gjort sig nogle spændende overvejelser... ;o)

  Knus Mor

  SvarSlet
 3. J'aime ton blog Juliie!

  Élo -xxx-

  SvarSlet
 4. Canada lyder super! Efter at læst din blog overvejer jeg virkelig tage et udvekslingsår i Québec! :D

  SvarSlet