mandag den 31. januar 2011

MDR :) Fordi jeg ikke kunne finde på en bedre overskrift!

Og så er det lige jeg igen må undskylde for manglen på indlæg. Der er bare så meget at se til, og hver gang jeg venter med at skrive, kommer der endnu flere ting at skrive om, og så ender man lidt i en dum cirkel. Siden jeg sidst skrev er der sket en masse ting, som jeg vil prøve ikke at gøre alt for langt for jer.

Jul og nytår
Julen var anderledes, men egentlig ikke så langt fra Danmark. Den 24. omkring kl 17 tog vi over til Alex' forældre, hvor vi startede med små snacks, og lidt efter begyndte vi at pakke gaver op. Lige pludselig kom 'julemanden' forbi og gav William og Olivier (Alex' brors børn) et par gaver. Men ellers var der mange gaver. Vi var os, Alex' bror med hans kone og børn, Alex' forældre og Alex' bedstemor. Jeg fik en masse gode gaver. Tusind tak til jer, der havde sendt gaver og til jer som gav mig gaver inden jeg tog afsted :) Bagefter spiste vi julemad; kalkun, kødtærte og kødboller. Generelt tror jeg godt man kan side, at julen ikke er så traditionsrig som i Danmark. Det er mere den enkelte familie, der har deres egne traditioner.
Den 25. tog vi til Chicoutimi for at besøge Carolines familie. Da vi kom om aftenen var Caros forældre der og hendes bror og deres børn og deres kærester. Måske lidt overvældende med en kæmpe familie, men det gik faktisk godt. Ellers slappede vi af de dage, jeg var ude og køre på snescooter og så besøgte jeg Olivia (en anden dansker som bor i Jonquière tæt på Chicoutimi).
Ellers gik dagene mellem jul og nytår med at slappe af og se Gossip Girl.
Nytårsaften var nok for at være helt ærlig lidt kedelig. Om eftermiddagen var jeg sammen med min veninde, og om aftenen ved 20-tiden kom nogle af Caroline og Alex' venner over. Vi spiste omkring kl 22, maden var sådan en masse små snacks. Senere satte vi os foran fjernsynet og så 'Bye Bye' som åbenbart er noget alle her ser, hvor der er nogle komikere der gør grin med en masse begivenheder, der er sket i løbet af året. Det havde sikkert været meget sjovt for mig, hvis jeg havde forstået, hvad der blev sagt, og hvis jeg kendte til de begivenheder der blev gjort grin med. Den eneste sketch jeg rigtig forstod var den med Céline Dions tvillinger. Faktisk vil jeg mene, at nytårsaften nok gav mig mere hjemve end julen. Der manglede bare så mange ting, og det var bare ikke den sammen fest som i Danmark.

Min fødselsdag
Den 4. januar blev det jo, som alle andre år, min fødselsdag. Jeg startede med at tage på restaurant med mine veninder om morgenen for at spise morgenmad/brunch på en morgenmadsrestaurant. Det var faktisk rigtigt hyggeligt. Vi var 9 piger sammen og brugte 2 timer på at spise! Da jeg kom hjem fik jeg Skypet med familien og Clara hjemme i Danmark. Generelt var det en stille og rolig eftermiddag. Om aftenen da Caro kom hjem fra arbejde fik jeg åbnet mine gaver. Jeg fik en guldfisk!!!! Som jeg har valgt at kalde Lenin (guldfisk hedder Poisson Rouge på fransk). Jeg fik også en masse andre skønne ting. Da jeg havde pakket gaver op tog vi afsted til en libanesisk restaurant i Ste-Thérèse, som om tirsdagen har et jazzband af en slags til at spille live. Det var super fedt. Bandet den tirsdag spillede en form for caribisk jazz, som var rigtig fedt. Senere tog vi hjem og fik kage. Hver gang der er nogen der har fødselsdag bliver der altid købt en stor pyntet kage med stjernekastere.
Om fredagen blev jeg overrasket af Magdalena (fra Chile) og Helena (fra Østrig), som pludselig stod nede på mit værelse med gaver og alt muligt og ønskede mig tillykke med fødselsdagen. Det var ret sjovt, fordi jeg har aldrig på den måde fået en 'surprise'. Vi spiste og hang ud hele aftenen, det var super hyggeligt. Vi har også aftalt, at Helena og jeg skal ned og besøge Magdalena i Chile. Det kunne simpelthen være for fedt.

Skolen
Jeg må nok indrømme at starte skolen igen den 6. januar var svært. Rigtig svært. Skolen her er bare så anderledes, og jeg har virkelig svært ved at tilpasse mig det. For eksempel havde jeg en fransklærer som ikke gad tale med mig. Samtidig med at jeg følte, at jeg ikke længere talte med så mange personer som jeg gjorde i starten. Jeg tror bare jeg virkelig havde en periode hvor jeg var pissetræt af at gå i skole.
Jeg synes selv det går bedre nu. I onsdags havde jeg min mundtlig fremlæggelse i fransk, som jeg fik 82 % for!
Generelt klarer jeg mig ret godt i skolen, selvom jeg synes at nogle ting er svære. Mit gennemsnit (undtagen i fransk) ligger på ca. 80 % hvilket jeg tror er et lille 10-tal eller et stort 7-tal i Danmark. Så det er jeg meget tilfreds med.

AFS-camp
Weekenden den 14. til 16. januar var jeg på AFS-lejr. Vi kørte derop fredag aften. Lejren lå ca. en times nordpå oppe i en stor, stor skov med en masse bjerge (eller store bakker, alt efter hvordan man se på det).  Vi snakkede en hel masse den første aften og gik sent i seng. Dagen efter stod vi tidlig op og skulle ud i kulden og lave aktiviteter (der var vel -15 grader tror jeg). Vi skøjtede, havde forhindringsbane i skoven, klatrede, gik ture og en masse andre sjove ting. Jeg syntes det var super hyggeligt at være sammen med alle de andre fra lokalforening sådan rigtigt og virkelig lære hinanden at kende. Der er rigtig mange skønne mennesker, som jeg helt sikkert kommer til at savne. Det er også lidt sjovt at have venner, der kommer fra hele verden (Japan, Columbia, Italien etc. etc.).

Vinteren
Altså faktisk så siger alle, at vinteren i år er mild, og at der slet ingen sne er i år. Til det vil jeg så sige, at vi har haft -27 grader en dag, og at der ligger ca 40 cm sne udenfor. Men for at være helt ærlig vil jeg sige, at det egentlig ikke er så slemt som jeg havde frygtet. Det er som om man hurtigt vænner sig til -15 grader. Det værste er altså bare, når man mærker næsen fryse til. Men mange laver vinteraktiviteter her. Jeg har fået skøjtet en del, skal snart ud med min veninde og stå på ski (skisportsstederne ligger kun ca 30 min herfra) og skal også ud og kælke (altså rigtig kælke, ned af et bjerg med bildæk) med skolen. På den måde er vinteren noget sjovere end i Danmark. For danskerne er ikke vant til de lange vintre, så når de endelig kommer, er de slet ikke klar over alle de sjove ting man kan lave.

De tror jeg vist var det for denne gang. Det blev vist lidt langt. Og uden billeder denne gang. De kommer snart, der lover jeg!

Håber I alle sammen har det godt. Og så må I gerne lige smide en kommentar, når I har læst den :)

3 kommentarer:

 1. Jeg tror slet ikke du er klar over, hvor jaloux jeg er på alt det skøjteri og stå på ski! Min værtsfamilie har lovet at tage mig op i bjergene og stå på ski flere gange, men det bliver aldrig til noget - og nu er sommeren stort set kommet, så jeg har givet op.
  Men det lyder alt sammen virkelig fedt - måske lige med undtagelse af skolen, men jeg tror generelt at skolen er den største skuffelse for de fleste udvekslingsstudenter. Jeg kunne også godt undvære den... Men ak ja, det er jo en del af oplevelsen :)

  SvarSlet
 2. Vinteren er slut, her hjemme og ser ikke ud til at komme igen. Nu er den våd og blæsende, Magnus er begyndt at træne fodbold på den ny bane, det er vel det første tegne på at vinteren er endlig slut.
  Jeppe har fået svar fra den natinale test, han er måske ikke på 80% Men han læser nu som gennemsnittet af danske unger i 4 klasse, det er han faktisk rigtig glad for.
  Mor er ved at skaffe de sidste penge til valget, så nu er det bare at vente på at der bliver trykket på knappen.
  Det er fedt at høre du stadig er ved godt mod og har det godt, det er faktisk rart at høre du savner os i Danmark lidt en gang imellem. Men det må ikke tage overhånd for du skal havde noget fedt ud af det, her i foråret osse.
  Jeg glæder mig til at høre om "Den lille havefrue" og jazzbandet. Hvornår skriver du om det?

  SvarSlet
 3. Har lige læst højt for drengene... det er ligesom du lidt er her!! Vi glæder os til du kommer hjem, men som din kloge far siger; hjemveen skal ikke tage overhånd... du skal også have noget fedt ud af foråret...

  Det var slemt at undvære dig i december!!! Forfærdeligt mens jeg pakkede jule gnit-gnat... Men nu har jeg drøntravlt og det dulmer jo savnet noget.

  På fredag tager vi på skiferie med Lisbeth, Lars, Henrik og Ane... Det bliver bare så fedt... Vi have ski-for-møde i lørdags... og alle fik lært hinanden at kende. Karla skal selvfølgelig over til hendes anden familie; Susanne og John... så ved vi hun har det skønt!!!
  Skal faktisk lige ud og løbe... har lovet mig selv, at jeg skal kunne løbe 5 km inden vi tager afsted. Hvordan går det i øvrigt med din astma i kulden??? Jeppe har været en del plaget... også af virusser, der har påvirket hans astma.

  Men foråret kommer vel snart og når dagene bliver længere får vi mere energi... Glæder mig til det.

  Masser af knuser og kys på håret

  SvarSlet